KrF gjør mye positivt, men….

Ja! Jesus var i det vesentlig en god mann! Å arbeide for fremme av hans tanker har mye godt for seg. Men etter som tidene går er det ikke unormalt at ting glir litt ut!

Han snakket ikke om å velsigne NATO’s krigertrening men heller om å snu det annet kinn til. Når han sa  akkurat det, så var det kanskje fordi han innså at det er de som egler, truer og sloss mest som får mest juling.

Han snakket også om å gjøre mange til sine disipler, men ikke om å produsere flest mulig nye som kunne utvikles til disipler. Han snakket ikke om sorteringssamfunn eller økt menneskeproduksjon.

Hva er galt med å sortere litt? Hva er galt med å prioritere å gi liv til de som kan få mest glede av livet og være til nytte for livet? Normalt er det da slik at når du vraket et embryo, så gir du samtidig sjansen til et annet og mer vellykket startgrunnlag for et fremtidig liv. Det er noe helt annet enn å sortere levende mennesker som har startet på livet.

Vi  vet vel, at jo mer en betaler for å avle mange barn, dess mer fremmer en barneproduksjon som butikk og inntektskilde.  Det er ikke ukjent at mange har hjemmeværende  koner som har til mål å produsere barn som familien kan leve av. Ville det ikke være bedre å føde færre barn, fremavlet av kjærlighet med utsikt for bedre omsorg, heller enn å tjene formål som melkeku? ”Butikkfødsler” er dessverre en realitet  med KrF’s  fødsels- og barnesubsidieringspolitikk.

Å begrense kvinnenes adgang til  fri abort, betyr naturligvis hele veien at en tvinger frem uønskede fødsler og uønskede barn. For min del er jeg glad jeg var et ønsket barn som hadde rimelige sjanser til å bli gitt kjærlighet, ømhet  og omsorg fra mine foreldre.

På toppen av det hele vet vi at det er befolkningseksplosjonen som er den største trussel mot vår eksistens. Utbytting av ressursene,  økningen av  innholdet av CO2  og andre klimagasser i atmosfæren med global oppvarming, nedbygging av dyrkbar  jord, tømming av havene, økning i bilparken, veiens beslag på  naturarealer,  rasering av skogene, etc. etc., alt øker proporsjonalt med  befolkningsøkningen. Skal vi gi fremtiden en sjanse, må folkemengden reduseres, ikke økes!

Både i India og Kina er de godt på vei til å klare å redusere befolkningen.  All ære for dem for det, selv om metodene alltid kan utvikles.  Kunne resten av oss oppnå det samme ville overlevelsessjansene for sivilisasjonen vår øke!

Kom så bare ikke å si at dette er mindre viktig i Norge! Neppe noen i det hele tatt tærer mer på ressursene og forurenser mer enn nettopp oss.  En nordmann innspart tilsvarer i så måte minst 10 afrikanere! Kom heller ikke med tøvet om at vi trenger flere hender for å makte alle oppgavene. Når befolkningsveksten avtar, kan både byggevirksomheten, veibyggingen, forbruket  og  vareproduksjonen reduseres,  delvis i større grad! En fornuftig analyse vil utvilsomt vise at arbeidskraftbehovet kan reduseres mer enn befolkningsreduksjonen.

Kjære KrF:  Jobb mer for at vi skal bli bede mennesker og slutt med å fremme menneskeproduksjonen. Lær oss å slutte med røking, alkohold og rusgifter. Lær oss å slutte å sloss. Lære oss å bli snillere mot hverandre, i det store og det små, men slutt å tvinge frem menneskeproduksjon!
Bjørn Eidsvig

3 kommentarer til «KrF gjør mye positivt, men….»

  1. Jeg deler mange av dine synspunkter, men du hopper bevisst eller ubevisst over deler av innvandrerbefolkningen spesielle utfordringer (islam). Motstandere av prevensjon og abort på religiøst grunnlag og ingen vurderinger knyttet til personlige økonomiske forutsetninger for å få barn. Dessuten er kvinnen uten rettigheter. Innvandrere bor ofte trangt, men får så mange barn som Gud vil gi dem. Hvordan vil du løse denne utfordringen? Skal muslimer utelates fra dine prinsipper?

    1. Takk for hyggelige innspill og spørsmål. Innlegget mitt forsøkte jeg å holde kort, og jeg ville i denne omgang primært fokusere på oss selv og våre egne tanker og mål, men jeg er ikke uenig med deg i noe av dette. Jeg håper å kunne skrive en bok om emnet, og vil da gjerne ta flere momenter med, og er takknemlig for innspill. Kan du vise meg til kilder jeg bør ta med i vurderingen er jeg bare takknemlig om du kan gi meg mer kjøtt på benet!
      Jeg arbeidet noen år i Kenya, og diskuterte saken med mange. De var stolte over sin 3% årlige vekst i befolkningen. Mange hevdet at det var fornuftig å få 12 barn: Halvparten ville dø, halvparten ville være jenter som bare betydde en engangsinntekt, 2 ville det bli lite tak i. Da vare dere bare en igjen som de kunne regne med ville få et godt inntektsgivende arbeid som kunne sikre deres egen alderdom. Dessuten var det viktig å bli mange så de kunne forsvare sin plass i verden. En gang kom en hjelpesending fra USA med gul mais. De mente at gulheten skyldtes tilsetning av befruktninghindrende midler. Kvinner fikk da ikke lov å spise av lureriet fordi det var et triks for å holde folketallet i Kenya nede.

  2. Heisann Bjørn, dette var interessant lesning som fikk meg til å tenke. Jeg er jo helt enig med deg i at Jesus var en god mann, den beste, og han sa: «Størst av alt er kjærligheten», og om vi skal bidra til litt forandring i verden, så må vel det være det viktigste utgangspunktet!
    På hans tid var nok ikke befolkningsvekst et problem, ikke muligheten for å undersøke et embryo heller, og abort, unntatt de spontane, var ikke en problemstilling. Men retningslinjene for hvordan vi skal leve, de var der.
    Så til «sorteringssamfunnet». hvem er vi som allerede ved et embryo kan avgjøre om dette vil utvikle seg til et menneske som får betydning for oss og for alle i verden? Einstein og Mozart hadde sannsynligvis Aspergers syndrom, John Nash, nobelprisvinner og matematiker fikk schizofreni,Stephen Hawkins, var også nobelprisvinner og et intellektuelt geni, men totalt avhengig av hjelp 24/7 på grunn av ALS. Vincent van Gogh hadde en besynderlig sykdom med psykotiske episoder og epileptiske anfall, og slik kan jeg fortsette og fortsette. Ingen kunne forutse dette da de var i mors liv, ikke sykdommene og heller ikke hvordan de mestret det og likevel kunne tilføre verdenssamfunnet verdier som vi kan ha nytte og gkede av i lang, lang tid fremover. Hadde mødrene hatt muligheter, ville de gjerne ha «sortert» dem bort, i alle fall om de hadde visst om problemene de fikk, men heldigvis så skjedde ikke det. Og vi er ikke Gud, og som Skjæråsen skriver, «Du skal itte trå i graset, for spede spirer lyt få stå, for mållaust liv har og ei meining du lyt sjå og tenkje på» Jeg er ikke stiv i dialekt, så du må ha overbærenhet med ev. skrivefeil . Poenget mitt er: Vi, norske kvinner kan unngå uønskede graviditeter om vi vil. Og vi føder ikke for mange barn. Barn med Down syndrom og andre sykdommer har livets rett på samme måte som alle oss andre, men vi har plikt til å sørge for at både foreldre og barn har det bra. Abort må bli en siste løsning, og jeg tror ikke en eneste en blir mor av hensyn til barnetrygd og omsorgslønn. Et barn koster så uendelig mye mer enn det. Du skriver, slik jeg oppfatter det, at et norsk individ har et forbruk tilsvarende ti afrikanere. Det kan vi gjøre noe med. Overforbruk kan reduseres, kjøp og kast må erstattes med gjenbruk, vi får ta ryggsekk og nett med på butikken, redusere plastbruk og erstatte miljøskadelige produkter med det som er mindre skadelig. Dessuten får vi dele mer ( uten at det går til korrupte politikere) Barna er i ferd med å forstå dette bedre enn voksne. Så får vi bearbeide paven til å godkjenne prevensjon, og vi må sørge for opplysning til land som ennå ikke har gitt befolkningen nok informasjon. Kunnskap er det viktige. Jeg leste forresten en artikkel, husker ikke hva forfatteren het, en svensk professor, som sa at den voldsomme befolkningsveksten er en myte. Jeg vet ikke.

    Vedrørende Nato og forsvar så tviler jeg, skal vi ikke ha muligheten til å forsvare oss? Å snu det andre kinnet til, en gang i min barndom gjorde jeg det, for det hadde jeg lært hjemme, men hva skjedde, gutten som fiket til meg, han ga meg sannelig en ny ørefik på det andre kinnet!
    Du har så mange spennende tanker, og mye å diskutere, men dette får holde for denne gangen for nå er det andre oppgaver som venter. p.s. fant ikke den abonner knappen

Legg inn en kommentar